Document toolboxDocument toolbox


DIGITAAL VLAANDEREN

Veelgestelde vragen (GeefPersoon-02.02)

Bij het gebruik van KSZ als bron is het Residential Address element onbepaald

Bij het gebruik van RR als bron wordt wel Hoofdverblijfplaats doorgegeven

In dit geval is het INSZ recent geradieerd. Dit betekent dat de gegevens niet meer bijgewerkt worden in het Rijksregister. Alle identificatie-gegevens verhuizen van rijksregister naar het BISregister, maar de adresgegevens worden NIET overgenomen. "Geradieerd" betekent dat de persoon niet meer in België woont. 

Iemand die geradieerd wordt, heeft geen officieel Belgisch of buitenlands adres. Deze adressen worden namelijk beheerd door het RR.

De gegevens van een geradieerd persoon worden beheerd door de KSZ en kunnen nog aangepast worden door de instellingen van de Sociale Zekerheid. Deze kunnen bvb adresgegevens of het overlijden van de persoon invoeren. Daardoor kunnen voor geradieerde personen in het antwoord nog adresgegevens voorkomen en kan de statuscode wijzigen.

Alle wijzigingen in het dossier van een persoon, geradieerd of niet, worden in de publicaties opgenomen.

Een geradieerde persoon heeft een specifieke code als beheerder. Het zijn deze codes die de MAGDA dienst interpreteert en deze als status weergeeft. Zie ook de Status pagina voor meer info en de lijst van verschillende statussen. 

Niet alle specifieke codes betekenen dat de persoon geradieerd is en dus beheerd wordt door de KSZ. Alleen de codes “Afvoering ….” betekenen dat de persoon geradieerd is. Voor de andere codes is het RR de beheerder en is er een officieel Belgisch of buitenlands adres.

Het BISregister (inclusief geradieerden) wordt beheerd door de KSZ (identification, Bis-equipe). Deze gegevens kunnen door de gebruikers bijgewerkt worden door de vraag te stellen aan identification@ksz-bcss.fgov.be om de  gegevens bij te werken. Er moeten natuurlijk officiële documenten aan de vraag worden toegevoegd.

Als je met de GeefPersoon 2.02 en bron "RR" het INSZ van een familielid (bvb van de zoon) opgeeft dan krijg je in het antwoord ook het INSZ, de naam en voornaam van de referentiepersoon (aka gezinshoofd). Als je een opzoeking doet met het INSZ van die referentiepersoon bij Rijksregister dan krijg je van alle leden van het gezin ook de basis persoonsgegevens in het antwoord.

Als je bron "KSZ" is dan geeft de GeefPersoon 2.02 geen info terug over het gezin.

Enkel personen in het Rijksregister kunnen een fictief identificatienummer hebben. In de KSZ-registers kan steeds een Bisnummer worden gemaakt als de gegevens van de partner gekend zijn.

In een dossier in het Rijksregister wordt soms verwezen naar een andere persoon, bijvoorbeeld in de burgerlijke staat (gehuwd/gescheiden) of in de wettelijke samenwoonst. In het dossier staat dan het INSZ van de partner opgenomen. Het Rijksregister kent geen Bisnummers, dus wanneer de partner geen Rijksnummer heeft, zal een fictief nationaal nummer worden ingevuld in het dossier (samen met de naam). Dit fictief nummer volgt de structuur yyMMdd99900 voor een man of yyMMdd00000 voor een vrouw. Indien de geboortedatum niet gekend is, is het nummer gelijk aan 00000199900 voor een man en 00000100000 voor een vrouw.

Personen in de KSZ-registers (BIS&RAD) kunnen enkel gehuwd zijn met personen met een echt INSZ. 

De informatie over de echtgenoot of echtgenote is in de burgerlijke staat in principe altijd aanwezig als er een echtgenoot of ex-echtgenoot is. Dus bvb voor gehuwd, gescheiden, weduwe/weduwnaar, ... voor de burgerlijke staten "ongehuwd" of "op verklaring zonder bewijs" is er geen partner informatie. De informatie voor de echtgenoot bevat niet altijd een reëel INSZ. Er zal een fictief INSZ meegegeven worden als de echtgenoot niet ingeschreven is in het RR.

Deze gegevens kunnen best via GeefHistoriekPersoon en niet via GeefPersoon opgevraagd worden om zeker te zijn dat alle informatie doorgestuurd wordt.

Meer veel gestelde vragen over domein Persoon

https://vlaamseoverheid.atlassian.net/wiki/spaces/MG/pages/523600290

Staat uw vraag hier niet bij?

Om een oplossing te zoeken voor het probleem dat u ervaart kan u de MAGDA Service Desk contacteren.

Op deze pagina


Binnen deze handleiding


 


Voor vragen of opmerkingen kan u de MAGDA helpdesk contacteren

De MAGDA Gebruikersomgeving is een officiële website van de Vlaamse overheid

uitgegeven door Digitaal Vlaanderen