/
Veelgestelde vragen (Inburgering.GeefDossierKBI 2.0)


DIGITAAL VLAANDEREN

Veelgestelde vragen (Inburgering.GeefDossierKBI 2.0)

Is het mogelijk om voor een bepaald gebied (bvb. een gemeente) een overzicht op te vragen van iedereen die in een inburgeringstraject zit?

Nee, de webdienst Inburgering.GeefDossierKBI-02.00 maakt het enkel mogelijk om de Kruispuntbank Inburgering te bevragen op basis van een INSZ-nummer.  Het Agentschap Integratie en Inburgering biedt gemeenten wel de mogelijkheid om een lijst te ontvangen van personen uit hun gemeente die een inburgeringstraject volgen.  Dit op basis van het inburgeringsdecreet (art. 20 §7) dat bepaalt dat gemeenten, voor personen die op hun grondgebied wonen, mogen beschikken over naam en voornaam, rijksregisternummer, inburgeringscontract ja/nee en inburgeringsattest ja/nee.   Meer informatie en de aanvraagprocedure zijn terug te vinden op Uitwisseling van persoonsgegevens tussen lokale besturen en het .

De status van een traject kan leeg zijn. Wat is de functionele betekenis van een ontbrekende status?

Een status zal bij Traject enkel worden meegegeven als er ook trajectonderdelen aanwezig zijn in het dossier. Zijn deze nog niet aangemaakt zal er nog geen status worden ingevuld.

Kunnen een inburgeringstraject en het volgen van Nederlandse tweede taal los van elkaar bestaan?

Een inburgeringstraject bevat verschillende trajectonderdelen. NT2 kan een van deze onderdelen zijn. Een klant kan echter ook NT2 volgen zonder een inburgeringstraject op te starten.

 

Related content


Voor vragen of opmerkingen kan u de MAGDA helpdesk contacteren

De MAGDA Gebruikersomgeving is een officiële website van de Vlaamse overheid

uitgegeven door Digitaal Vlaanderen