DIGITAAL VLAANDEREN

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 13 Current »

Informatie:

Voor de ontsluiting van een MAGDA 2.0 webservice, alsook het generieke proces binnen een 2.0 webservice, wordt verwezen naar Werking en gebruik MAGDA 2.0 Webservices.

Situering

Het doel van het LED project is het bouwen van een authentieke gegevensdatabank met informatie over leer- en ervaringsbewijzen. Deze databank zal gevoed kunnen worden door (al dan niet) authentieke bronnen die op de centrale databank zijn aangesloten en kunnen worden bevraagd door gemachtigde belanghebbenden. De nood aan een dergelijke databank kwam ondermeer naar boven in het beleidsdomein O&V in het kader van de financiering van het leerplichtonderwijs.

Een van de belangrijkste behoeften die bij een opzet van bovenstaand project dienen te worden voorzien, is het hanteren van een gemeenschappelijk begrippenkader tussen de verschillende betrokken partijen. Verder in dit document zullen we voor deze behoefte de term “Taxonomie” van de leren- en ervaringsbewijzen hanteren.

Dit document beschrijft de opbouw van de taxonomie, de ontwerpbeslissingen die ten grondslag liggen aan het logisch datamodel en een data dictionary van de inhoud van de taxonomie.

Gegevensbronnen

Opmerking:

Agentschap Digitaal Vlaanderen is afhankelijk van de externe bron(nen) voor de kwaliteit en de aanlevering van de gegevens. 

Taxonomie

  • No labels