Document toolboxDocument toolbox

Vanaf 9 december worden deze pagina's niet meer geüpdatet. De nieuwe en actuele cocreatiepagina's van GIPOD vind je nu op de Athumi Space.

Let op: deze pagina's worden op termijn uitgefaseerd. Pas ook je bookmarks aan die naar deze pagina’s doorverwijzen.

👉 Ga naar de nieuwe pagina's: https://athumi.atlassian.net/wiki/spaces/NGC/overview

2022-02-01 BWG 31

Agenda

Presentatie

Verslag

Slide 7:

VRN: Kan bepaalde termijn afgesproken worden dat nieuwe functionaliteitein in BETA omgeving beschikbaar moeten zijn, vooraleer deze in productie genomen worden? Zodat er voldoende tijd is om te testen, te valideren en de eigen processen aan te passen. Voorstel: 6 maanden?

Slide 8:

VRN: Hoe pakt de VVSG de communicatie naar S&G concreet aan?

Slide 9:

De Lijn: “Signalisatievergunning volledig digitaal” streefdatum juli 2022 => mogen we er dus op rekenen dat alle info vanaf dan in GIPOD zit?

Nuts: Bij dergelijke gedeelde processen (Signalisatievergunning, Vraag voor grondwerken) moeten alle betrokken partijen wel mee zijn. Hier moet de nodige aandacht aan besteed worden.

Slide 12:

Rapportering Signalisatievergunning zal elke werkgroep herhaald worden.

Slide 13 én 18:

S&G: Emailnotificaties zijn echt een must. Zowel voor het proces ‘Signalisatievergunning (GIPOD-formulier)’ als het proces ‘Vraag voor grondwerken’.

Slide 18:

S&G: Is het mogelijk om een downloadbare versie (PDF?) van een ‘Vraag voor grondwerken’ te voorzien, waarin alle info gebundeld zit? Deze kan dan in eigen systeem ingeladen worden, want momenteel nog geen koppeling voorzien met verwerkingssysteem. Dit om te vermijden dat alles overgetypt moet worden.

  • Digitaal Vlaanderen bekijkt deze vraag

Slide 19:

VRN: Wanneer worden de functionaliteiten afgeklopt? Wat zit er wel/niet in deze productie versie?

  • Digitaal Vlaanderen: API is stabiel en afgeklopt. Enkel de vlag “GW is klaar om VGW uit te sturen” is nog niet beschikbaar in API.

VRN: Nieuw voorstel (1 juli) is realistischer, maar valt samen met start vakantieperiode. Beter ineens achteruitschuiven naar september of oktober.

S&G: Vóór het bouwverlof (mid juli) komen net veel aanvragen binnen. Niet ideaal om nieuw systeem te implementeren. Dus liever naar voren trekken (begin/half juni) ofwel naar achter schuiven (sept). Dit verzoek geldt voor Vraag voor grondwerken (niet voor Signalisatievergunning), want bij Vraag voor grondwerken is er een grote proceswijziging tov de AS IS situatie. Bij Signalisatievergunning is er meestal al een systeem voorhanden.

  • Digitaal Vlaanderen: we nemen deze input mee naar in de communicatie

Slide 26:

VRN: Graag overzicht welke functionaliteiten in release Vraag voor grondwerken zullen zitten. Snapshot van de ingediende vraag is belangrijk, om te weten wat er juist vergund is.

  • Digitaal Vlaanderen bekijkt dit samen met de vraag voor PDF

VRN: Signalisatievergunning bij werken is relevant ikv. fiber waar het voornamelijk om bovengrondse werken gaat.

VRN: Historiek is belangrijker en dringender dan extra export mogelijkheden. Mag losgetrokken worden.

S&G: Moeilijk om werken op een goede manier in GIPOD te krijgen, gezien de verscheidenheid in de achterliggende processen voor de verschillende types (bv. container, bovengrondse nutswerken, werken aan spoorwegbrug, … ) Het gaat daarbij ook om zowel particuliere aanvragen als aanvragen van nutsbedrijven.

  • Digitaal Vlaanderen: moet opgenomen worden met eigen dienstenleverancier

Slide 28:

S&G: Indien inname in 1 gemeente maar signalisatie in meerdere gemeenten, zal in beide gemeenten een signalisatievergunning aangevraagd moeten worden. Meestal wordt gevraagd om het volledige signalisatieplan bij beide aanvragen te voegen, zodat de volledige situatie ingeschat kan worden.

  • Digitaal Vlaanderen: te analyseren hoe we dit mogelijk kunnen maken in GIPOD

S&G: Tijdelijke verordening dient om de handhaving te kunnen doen van o.a. de bepalingen in de signalisatievergunning (bijv. snelheidsbeperking). Out of scope voor GIPOD.

Slide 29:

VRN: Kan bij antwoord op VGW met status “niet bevoegd” ook een niet-verplicht, vrij tekstveld voorzien worden?

  • Digitaal Vlaanderen: zal toegevoegd worden aan backlog - niet prioritair

VRN: Registratie cat.3 GW gebeurt meestal adhv adres. Punt ligt op perceel, niet op weg. Vraag voor grondwerken zal dan niet naar AWV gestuurd worden. Is dat OK?

AWV: Volgens Protocol is bij huisaansluitingen melding aan AWV voldoende, geen Vraag voor grondwerken nodig (want algemene toelating). Bij sommige types cat.3 grondwerken is het wel verplicht aan te vragen bij AWV, zal dan via GIPOD moeten gebeuren. Kan ook, indien zone juist ingetekend is.

Acties

@oliver.may (Unlicensed)@Naomi Oste Bekijken of een downloadbare versie (PDF) van Vraag voor grondwerken voorzien kan worden in GUI + snapshot
@Naomi Oste Toevoegen backlog: “Extra filtercriteria bij grondwerken: ‘categorie’ en ‘Vraag voor grondwerken uitgestuurd’ ”
@oliver.may (Unlicensed)@Naomi Oste Analyse uitbreiding proces Aanvraag Signalisatievergunning, zodat een signalisatievergunning ook aangevraagd kan worden in gemeente waar de inname zelf niet in ligt. Ook op te nemen met dienstenleveranciers.
@Naomi Oste Toevoegen backlog: “Niet-verplicht vrij tekstveld voorzien bij antwoord op VGW met status ‘niet bevoegd’ ”
@oliver.may (Unlicensed) Inplannen themawerkgroep Notificaties

Beslissingen

  1. Digitaal Vlaanderen zal elke volgende werkgroep rapporteren over aantal registraties Signalisatievergunning (GIPOD-formulier / integratie).
  2. Functionaliteiten “historiek” en “export mogelijkheden” worden uit elkaar getrokken en kunnen zo verschillende prioriteit krijgen in roadmap. Historiek is belangrijker.
  3. Extra filtercriteria op grondwerken worden toegevoegd: “categorie” en “Vraag voor grondwerken uitgestuurd”
  4. Signalisatievergunning moet ook aangevraagd kunnen worden in gemeente waar de inname zelf niet in ligt (maar de hinder en signalisatie wel).
  5. Vrij tekstveld wordt voorzien bij antwoord ‘niet bevoegd’ op Vraag voor grondwerken.

 

Geparkeerd

/

 

Related pages