Documentatie voor klanten en partners van Digitaal Vlaanderen - bouwstenen Mijn Burgerprofiel, Verenigingsloket en e-loketondernemers">Documentatie voor klanten en partners van Digitaal Vlaanderen - bouwstenen Mijn Burgerprofiel, Verenigingsloket en e-loketondernemers


Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 5 Next »

Zie ook: https://documentatie.burgerprofiel.vlaanderen.be/attesten/index.html

Waar dat we bij notificaties en dosis (push) en widgets we spreken over afnemers, praten we hier eerder over bronnen. Het is een subtiel verschil. Bij de anderen spreken de afnemers tegen een API van ons die wij bouwen en zij aanspreken, er is dus een bestaande API die wij documenteren voor hun om te gebruiken.

Voor attesten, formulieren en generieke WWOOM bronnen is dat anders, daar is de klant de bron en spreken wij tegen hun API. Het doel van de documentatie is dan om het contract dat we gaan spreken met hun zo duidelijk mogelijk te maken zodat zij weten hoe wij hun gaan bevragen, gezien zij deze API moeten implementeren in hun software.

Wij hebben gekozen voor deze aanpak om het mogelijk te maken om op een gestandaardiseerde manier veel klanten aan te sluiten zonder veel aanpassingen aan onze kant voor iedere klant (soort van gedistrubeerde aanpak, iedereen doet een beetje werk), we dienen enkel nog de klant te configureren (metadata over waar hun server te vinden is, ...)

 

Huidige attesten documentatie staat op https://documentatie.burgerprofiel.vlaanderen.be/attesten/index.html  ik heb nog niet gevonden waar de ‘source’ daarvan is, dat is nog door mijn voorganger gemaakt, ik zal eens checken bij Frederic of hij dat toevallig weet. Maar sowieso best dat het op confluence komt zoals de rest, beetje eenheid creëren.

 

Er zijn 3 puntjes aan de oude documentatie:

 

Voor de API specificaties, versie 2 is inhoudelijk nog niet klaar. Ik heb vorig jaar een eerste versie geschreven en daar ben jij wel al eens door gegeaan dacht ik.

Het is wel handig om daar eens met jou door te gaan, zodat het concept duidelijk is. Het idee is dat daar een aantal algemene regels in opgenomen worden zoals security, error handling, headers, ... zodat dat niet iedere keer opnieuw geschreven moet worden.

Dat is enerzijds geschreven om onze eigen teams en developers een handleiding te geven hoe we verwachten dat onze APIs er uit zien en reageren, maar anderzijds is dat ook een goede leidraad voor bronnen en afnemers.

 

De API specificaties zijn in essentie een doorontwikkeling op de richtlijnen uit de expertise groep architectuur Informatie Vlaanderen REST API richtlijnen versie 1.3

  • No labels