Certificatenbeheer: Migratie van VO-DCB naar VO-DCBaas

De huidige Vo-DCB-toepassing en haar achterliggende PKI-infrastructuur zijn verouderd en voldoen niet meer aan de functionele en veiligheidsvereisten van de Vlaamse overheid. Om die reden werd ervoor gekozen om een nieuwe toepassing te bouwen (Vo-DCBaaS) en ook de achterliggende PKI-infrastructuur volledig te moderniseren.

Deze overschakeling naar de nieuwe Vo-DCBaaS-toepassing heeft impact op alle klanten die Vo-PKI-certificaten gebruiken waaronder heel wat MAGDA afnemers en bronnen.

De laatste informatie vind je steeds terug op de VODCB website bij publicaties, onder de hoofding ‘Ik heb vragen over Vo-DCB of VoDCBaaS’. Neem hier zeker het veelgestelde vragen document door over de migratie! Kom je een vraag tegen over je toepassing of de migratie? Contacteer ons op vodcb@vlaanderen.be

Ook de sectie over Certificaten op de MAGDA Gebruikersomgeving werd aangepast, je vind er onder andere de link naar de handleidingen en de inhoud die nodig is voor een certificaat dat gebruikt zal worden in een MAGDA dienst.