Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

(zie ook meest up to date versie)

Het correct kunnen werken met IRI Workbench vergt uiteraard wat tijd maar met behulp van deze aandachtspunten zal het proces sneller verlopen.

Welkomspagina


Bij het starten van de IRI Workbench tool krijgt men een welkomspagina te zien, deze pagina is zeer nuttig voor klanten die nog nooit eerder hebben gewerkt met deze tool. Men kan 4 opties selecteren uit het menu: 'Overview', 'Tutorials', 'First Steps' en 'Samples'. Deze pagina is na het sluiten nog steeds beschikbaar via het Help menu (bovenaan rechts) > Welcome.




Wanneer er gekozen wordt voor de optie 'Overview', krijgen we een pagina te zien waar alle informatie over de software beschikbaar wordt gesteld. Hier kan men bijvoorbeeld meer informatie raadplegen over de Workbench tool zelf, Java Developement met behulp van de tool, de scheduler en zoveel meer.
De optie 'Tutorials' zorgt er dan weer voor dat er enkele tutorials en cheat sheets beschikbaar staan om van gebruik te maken bij het werken van de tool zelf.
De belangrijkste optie voor nieuwe klanten is uiteraard de 'First Steps' optie. Er wordt verwacht als klant deze stappen te doorlopen. De licensie hoeft wel door jullie niet geactiveerd te worden dit wordt automatisch gedaan door de leverancier.
Uiteindelijk is er nog een laatste optie beschikbaar namelijk de 'Samples'. Met behulp van deze optie wordt er een korte handleiding geïntegreerd binnenin de IRI Workbench die duidelijk maakt hoe het mogelijk is om bestaande data/jobs te importeren.
De welkomspagina is een hulpmiddel dat zeker en vast regelmatig zal moeten worden raad gepleegd. Je vindt er allerlei informatie en handleidingen die kunnen bijdragen tot een goede kennis van de tool.


Navigeren naar vorige pagina

De IRI Workbench tool houdt een navigatie geschiedenis bij, dit is uiteraard handig als men werkt met verschillende editors. Het terugkeren naar de vorige pagina is mogelijk door in het menu te kiezen voor de optie 'Navigate' en vervolgens de optie 'Back' ofwel de shortcut Alt+Left.


Cheat sheets

IRI Workbench ondersteund per software die zij aanbieden ook een cheat sheet. Als klant kan deze cheat sheet zeer belangrijk zijn om te leren werken met de software zelf. Open een cheat sheet doormiddel van het menu te gebruiken en te kiezen voor de gepaste software. In dit geval wordt FieldShield gebruikt als keuze, kies daarna voor 'Getting Started Cheat Sheet'.



De cheat sheet wordt dan geopend als een aparte window binnenin de workbench tool, dit kan aanzien worden als een hele kleine/korte user manual om nieuwe gebruikers op weg te helpen met het builden van een project.


User manual

Uiteraard is de user manual een beter en uitgebreider hulpmiddel dan de cheat sheet. Deze wordt op dezelfde manier geopend als de cheat sheets, kies gewoonweg voor de optie 'FieldShield User Manual' in plaats van  'Getting Started Cheat Sheet'. Er zal nu vervolgens een pdf geopend worden waarin alle onderdelen van de FieldShield tool kunnen geraadpleegd worden.


IRI Blog

Als nieuwe gebruiker kan de blog van IRI heel nuttig zijn om extra informatie te vinden. Op de blog worden vele voorbeelden gegeven en uitgelegd hoe deze moeten worden uitgevoerd. Er zijn verschillende artikels beschikbaar op de blog die onderverdeeld worden in categorieën. De blog is beschikbaar via volgende link: https://www.iri.com/blog/.

Achterhalen van probleem met tracing

Het is soms echter mogelijk dat de IRI Workbench een error of probleem niet correct weergeeft in de console. Dit probleem kan opgelost worden door gebruik te maken van tracing in de ODBC Data Source Administrator. Vul het pad van het project in, waar de error zich in begeeft en voeg op het einde '\test.log' toe. Druk daarna op de knop 'Start Tracing Now' en voer de job nogmaals uit in IRI Workbench. Keer terug naar de ODBC Data Source Administrator en klik op 'Stop Tracing' om het tracing proces te beëindigen. 



De projectfolder bezit daarna een test.log bestand die de gebruiker kan openen in IRI Workbench, scrol naar beneden en bekijk welk probleem er is vastgesteld. De error zal in dit bestand specifiek en correct weergegeven worden.


  • No labels