Voor het SDG p16c-luik wil men op federaal niveau toegang krijgen tot de informatie omtrent vergunningen toegewezen aan bedrijven en van dossiers op Vlaams en lokaal niveau van die bedrijven. Er zijn op Vlaams niveau twee relevante bronnen: DOSIS voor dossierstatusinformatie en de Toelatingenmodule voor toegekende vergunningen/erkenningen/… . Het is mogelijk om voor een productaanvraag een DOSIS-dossier te hebben, maar geen overeenkomende Toelating in de Toelatingenmodule. Het is mogelijk dat er voor een aanvraag zowel een DOSIS-dossier als Toelating gekoppeld is. En het is ook mogelijk dat er wel een Toelating is, maar geen gekoppeld DOSIS-dossier.
Ook IPDC/LPDC zal een grote rol in deze usecase spelen. Op het federale niveau kijkt men naar een centrale StatusTracker om statusinformatie te onsluiten ontsluiten naar de ondernemers die de SDG p16c applicatie gebruiken. KBO-TAP wordt in het achterhoofd gehouden als solution voor deze StatusTracker, maar hier is nog geen beslissing over gevallen.
Info |
---|
Naar de laatste info zal in de loop van september '24 beslist worden of KBO-TAP zal worden ingezet als solution voor de StatusTracker. |
...
Op de interbestuurlijke architectuurmeeting van 20/9/24 werd beslist dat de KBO-TAP niet de rol zal opnemen van StatusTracker. Er zal dus een nieuwe component worden opgezet.
Upsync naar federaal niveau
De ondernemer wil de status van zijn dossiers kunnen opvragen. DOSIS statussen worden bepaald per verwerkende entiteit en per product. Tijdens de SDG-workshops in de loop van juli '24 werd beslist om naamgevingen van statussen in de StatusTracker te uniformiseren voor alle gewesten. Ook welke status in DOSIS (Vlaamse fase + Vlaamse code) moet worden vertaald (gemapped) naar welke status in de StatusTracker zal centraal in de StatusTracker gebeuren.
Federaal wordt het CPPC opgezet. Het gaat om een aggregaat dat zal gevuld worden met een bepaalde set van producten die aangeboden worden vanuit de verschillende regio’s (Vlaanderen, Brussel, Wallonië, en eventueel federaal). Dit register kan worden gebruikt zowel p16c als in functie van het Linkenregister.
...
Info |
---|
De technische integratie die zal bepalen hoe de informatie uit DOSIS en de Toelatingenmodule zal gesynchroniseerd worden met de StatusTracker zal worden besproken met de gegunde partner tijdens de ontwikkeling van flow C. Digitaal Vlaanderen pleit voor het gebruik van een eventhub. Telkens wanneer er een (status)wijziging gebeurt op een Vlaams of lokaal dossier waarvan het gekoppelde product binnen de SDG p16c-scope valt zal dit als event op de eventhub worden geplaatst, die een federale webhook zal aanroepen. De StatusTracker moet deze informatie kunnen opslaan, inclusief de custom statussen, die vervolgens ontsloten kunnen worden naar de SDG p16c-applicatie. |
Downsync van federaal niveau
De StatusTracker zal up-to-date statusinformatie bevatten die in DOSIS niet gekend is, omdat federale entiteiten niet integreren met DOSIS. Om SDG-compliant te zijn zullen ze dit wel moeten doen met de centrale StatusTracker, hetzij door de status manueel bij te werken via de webinterface van de StatusTracker, hetzij door een API-integratie. Het loont de moeite om te onderzoeken of er behalve een upsync (van DOSIS naar de StatusTracker) ook een downsync (van de StatusTracker naar DOSIS) kan voorzien worden.
Note |
---|
Wanneer de interbestuurlijke gesprekken plaatsvinden omtrent de integratie tussen DOSIS en de StatusTracker moeten Kjell Baert en christophe.vanderhaeghen betrokken worden, zodat zij dit mee kunnen bekijken. |
Voorstel HL architectuur
AVG
(nav feedback DPO Digitaal Vlaanderen)
...