Voor het SDG p16c-luik wil men op federaal niveau toegang krijgen tot de informatie omtrent vergunningen toegewezen aan bedrijven en van dossiers op Vlaams en lokaal niveau van die bedrijven. Er zijn op Vlaams niveau twee relevante bronnen: DOSIS voor dossierstatusinformatie en de Toelatingenmodule voor toegekende vergunningen/erkenningen/… . Ook IPDC/LPDC zal een grote rol in deze usecase spelen. Op het federale niveau kijkt men naar de KBO-TAP component een Centrale StatusTracker om statusinformatie te onsluiten naar de ondernemers die de SDG p16c applicatie gebruiken. KBO-TAP wordt in het achterhoofd gehouden als solution voor deze StatusTracker, maar hier is nog geen beslissing over gevallen.
Uplink naar federaal niveau
De ondernemer wil de status van zijn dossiers kunnen opvragen. DOSIS statussen worden bepaald per verwerkende entiteit en per product. Deze configuratie wordt bepaald bij de aansluiting van een verwerkende entiteit op DOSIS. Een mapping van DOSIS op KBO-TAP de StatusTracker wat betreft statussen is dus moeilijk, en er zal informatie verloren gaan. Digitaal Vlaanderen pleit ervoor om de statussen te behouden voor informatie uit DOSIS (er moet wel een vertaling van statusnamen naar het Engels voorzien worden). Ook wat betreft de naamgeving van de vergunning pleit Digitaal Vlaanderen ervoor om de officiële productnamen te behouden richting het federale niveau. Op die manier wordt het configuratiewerk zowel op Vlaams als op federaal niveau tot een minimum beperkt. (Per definitie is het vandaag trouwens ook zo dat de KBO geen inhoudelijke verantwoordelijkheid heeft over de specifieke vergunningen, en de partij volgt die de toelating wil laten toevoegen in de KBO-TAPStatusTracker). In de KBO-TAP StatusTracker zal een verwijzing naar een DOSIS-dossierID moeten worden bijgehouden zodat later de statuswijziging op de correcte lijn kan doorgevoerd worden. Een ondernemer kan overigens ook eenzelfde vergunning meer dan één keer aanvragen.
Federaal wordt er het RPA (Regional Product Aggregate) opgezet. Het gaat om een readcopy die zal gevuld worden met een bepaalde set van producten die aangeboden worden vanuit de verschillende regio’s (Vlaanderen, Brussel, Wallonië, en eventueel federaal). Digitaal Vlaanderen pleit ervoor om deze te laten opvullen en updaten met LDES (vandaag reeds in place). Dit register kan worden gebruikt zowel p16c als in functie van het Linkenregister.
DOSIS zal een beperkte set aan gegevens (verder te bepalen, maar denk aan dossierID, KBO-nr, productID, status) richting het federale niveau ontsluiten via een eventhub. Telkens wanneer er een (status)wijziging gebeurt op een Vlaams of lokaal dossier waarvan het gekoppelde product binnen de SDG p16c-scope valt zal dit als event op de eventhub worden geplaatst, die een federale webhook zal aanroepen. De KBO-TAP StatusTracker moet deze informatie kunnen opslaan, inclusief de custom statussen, die vervolgens ontsloten kunnen worden naar de SDG p16c-applicatie.
De Toelatingenmodule zal tevens een beperkte set aan gegevens richting het federale niveau ontsluiten via dezelfde eventhub. Wijzigingen op deze toelatingen zullen als events op de eventhub geplaatst worden, waarna ze moeten worden opgenomen in de StatusTracker. Het zal belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat alle records in de KBO-TAPde Toelatingenmodule die toelatingen betreffen die binnen de SDG p16c-scope vallen, voorzien zijn van een DOSIS dossier-ID. Zonder dit ID kan de link naar de toelating niet mee opgenomen worden in de StatusTracker.
Note |
---|
Zoals hierboven vermeld pleit Digitaal Vlaanderen ervoor om de officiële productnamen te behouden richting het federale niveau. VLAIO pleit ervoor naamgevingen op federaal niveau te uniformiseren, met koppeling met een achterliggend product. |
Openstaande vragen
...
. |
HL integraties
...
AVG
(nav feedback DPO Digitaal Vlaanderen)
...